WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

WEER STORING SCHANSBRUG MAASSLUIS

MAASSLUIS- De Schansbrug in Maassluis is sinds 16.00 uur weer beschikbaar voor auto- en vaarverkeer. De brug was een aantal uren gestremd, omdat hij klem zat. De gemeente heeft vanmiddag vanwege de problemen met de brug de woningbouw aan de Noorddijk stilgelegd.

Reden voor dit besluit is dat er een scheur in de kademuur is geconstateerd en er beweging zit in het landhoofd. Hierdoor kwam de Schansbrug klem te zitten en functioneerde hij niet meer. Eerder deze week zijn al zorgen geuit door het bestuur van de Stichting Monstersche sluis over het bouwverkeer. De stichting vreest ook schade aan de monumentale sluis.

Bijna jaarlijks ontstaan in het voorjaar of de zomer problemen met de Schansbrug. Vorige week heeft hebben het Stadsbedrijf en de brandweer de brug gekoeld met water.

Op 25 juni 2019 bleef de brug in de middag openstaan door de hitte. Nadat medewerkers van Stadsbedrijf de brug hadden gekoeld, kon hij weer dicht.

In 2015 was een defecte zekering de oorzaak van een probleem met de Schansbrug. Op 26 februari van dat jaar ging het brugdek niet meer naar beneden. Door de storing ondervond het scheepvaartverkeer van en naar de Geerkade grote hinder.

In april 2014 braken een aantal veren waarmee de brug in de hoogste stand wordt afgestopt. Uit voorzorg werd aan beide zijden van de brug het hele verenpakket daarom vervangen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *