WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TERUGBLIK OP STATION MAASSLUIS

MAASSLUIS- De geschiedenis van de Hoekse lijn, en meer bepaald het oude station Maassluis, komt uitgebreid aan bod met een aantal presentaties op 9 oktober tijdens een Historische Avond in de Koningshof verzorgd door Kees v.d. Meene, John Krijgsman en Sjoerd Eeftens. Deze drie heren hebben ‘hun sporen verdiend’ binnen de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen (NVBS), met geschiedkundig onderzoek, fotografie en publicaties met betrekking tot de spoorwegen in Nederland. Zij nemen u in beeld en woord mee op een tijdreis over de Hoekse Lijn.
Station Maassluis
In 1891 werd de spoorlijn Schiedam-Maassluis geopend. In 1893 volgde de verlenging naar Hoek van Holland. Het ziet er naar uit dat de Hoekse Lijn het 125-jarig jubileum in 2016 niet als spoorlijn, maar als onderdeel van het Rotterdamse metronetwerk zal beleven.

Leden van de Historische Vereniging Maassluis en alle andere belangstellenden zijn van harte welkom voor deze Historische Avond bij Theater Koningshof, Uiverlaan Maassluis. Toegang is gratis. Aanvang 20.00 uur. Meer weten klik HIER.