WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TIJDENS NOODVERORDENING: KERSTVAKANTIE BURGEMEESTER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) gaat er een paar dagen tussenuit terwijl ze een noodverordening heeft ingesteld ter voorkoming van vreugdevuren in de stad. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Vlaardingen. “Maar dat is met kerst. Een burgemeester moet natuurlijk ook een keertje weg kunnen”, meent de woordvoerder op het stadhuis. Om te vervolgen met: “Tijdens de jaarwisseling is ze gewoon hier in Vlaardingen.”

De spanningen in Vlaardingen lopen op nu voorstanders van de vreugdevuren grof geweld hebben aangekondigd in aanloop naar de jaarwisseling. Een ingewijde binnen het Vlaardings gremium beweert dat alle verloven zijn ingetrokken voor alles en iedereen die ook maar iets te maken heeft met de openbare orde en veiligheid. De woordvoerder van de gemeente zegt eveneens dat alles op scherp staat. “Dus de politie, de brandweer en de gemeente, die zijn nu al allemaal 24 uur per dag in touw om het voor iedereen een fijne, veilige jaarwisseling te laten worden.”

Verspreid over de stad zijn extra mobile camera’s geplaatst en deelnemers van Mijn BuurwhatsApp wordt gevraagd de politie te informeren over mogelijke opslagplaatsen van kerstbomen en meer. De voorstanders van vreugdevuren laten in een reactie daarop weten de camera’s te zullen opblazen.

De verordening volgt op het verbod op vreugdevuren, omdat deze onveilig zouden zijn in combinatie met zwaar vuurwerk. Voor de voorstanders van een vreugdevuur aan de Marathonweg is dat standpunt onbegrijpelijk. Hun woordvoerder zegt: “Er was een jaar dat het net Afghanistan leek, met die zware bommen. Toen hebben we er wat van gezegd tegen die lui. En die zijn er gewoon mee gekapt of de wijk in gegaan.”

De politie, brandweer en gemeente zijn nu al 24 uur per dag in touw om het voor iedereen een fijne, veilige jaarwisseling te laten worden.
Op het stadhuis zegt men niet bang te zijn voor een escalatie. “Ook wij hebben contact met de organisatie gehad”, zegt de woordvoerder van de gemeente. “En de organisatoren geven zelf aan dat ze niks gaan doen.”

Burgemeester Jetten heeft vrijdag een noodverordening ingesteld om vreugdevuren in Vlaardingen tegen te gaan. Het is momenteel verboden op de weg kerstbomen, autobanden, pallets, brandbare en brandversnellende vloeistoffen en andere voorwerpen of stoffen te vervoeren of bij zich te dragen of anderszins voorhanden te hebben met het kennelijke doel deze op de weg te verbranden.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *