WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TOCH AANPAK BESTRATING TROTTOIRS BROERSVEST SCHIEDAM-CENTRUM

SCHIEDAM- De trottoirs op de Broersvest in het centrum van Schiedam worden toch aangepakt. Een deel van de stoepen is al opnieuw gevoegd, waardoor de klinkers beter vastliggen en er minder gevaarlijke ruimte ontstaat. Later dit jaar worden nog meer delen van de stoepen opnieuw gevoegd. Het deel van de stoep naast het Stadserf wordt aangepakt in samenhang met de ontwikkelingen in dat gebied. Er worden wel alvast reparaties uitgevoerd om de klinkers vlakker te maken en de hoogteverschillen te verminderen.

De gemeente heeft echter geen plannen om de hele bestrating van de Broersvest te vervangen. Dat zou namelijk een zeer kostbare ingreep zijn, die ongeveer 3 miljoen euro gaat kosten. Bovendien zou dat het historische karakter van de straat aantasten. De gemeente vindt dat de huidige maatregelen voldoende zijn om de veiligheid en het comfort van de voetgangers te waarborgen.

De Broersvest is een belangrijke winkelstraat en een historische route in de stad. De huidige bestrating van klinkers is echter versleten en veroorzaakt problemen voor de voetgangers, vooral bij nat weer. De klinkers zijn glad, ongelijk en hebben veel losse voegen. Dit leidt tot valpartijen, struikelen en ongemak voor mensen met een rolstoel, rollator of kinderwagen.

PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies

Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.

Klik HIER!

2 reacties op “TOCH AANPAK BESTRATING TROTTOIRS BROERSVEST SCHIEDAM-CENTRUM

  1. Ik weet niet wat er historisch is aan de Broersvest anno nu. Zoveel oude panden staan er niet en de trambaan laag eerder aan een kant ipv het midden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *