WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TOCH VLAARDINGS FIETSPAD NAAR SPORTPARK A4

Het sportpark A4 komt bovenop de tunnel van Rijksweg A4. Deze is 1,6 kilometer van zowel de Cornelis Houtmanstraat als de Lissabonweg vandaan. Aan de meest Noordelijke kant komt nu toch een fietspad.
Het sportpark A4 komt bovenop de tunnel van Rijksweg A4. Deze is 1,6 kilometer van zowel de Cornelis Houtmanstraat als de Lissabonweg vandaan. Aan de meest Noordelijke kant komt nu toch een fietspad.

VLAARDINGEN- Er komt toch één fietspad over het grondgebied van Vlaardingen naar het Schiedamse Sportpark A4. Het fietspad wordt aangelegd over de Vroonweerseweg  ten noorden van de wijk Holy. Tegelijk worden alle overige dammen en toegangen naar het sportpark fysiek onmogelijk gemaakt.  Dat heeft de Vlaardingse gemeenteraad donderdagavond unaniem besloten.

Bewoners van de Hoevenbuurt en de Eksterlaan hebben zich altijd verzet tegen toegangswegen door hun straten, omdat zij grote verkeersoverlast en parkeerdruk vrezen van sporters.  De inmiddels door Rijkswaterstaat aangelegde dammen vanaf Schiedamse grond naar Vlaardingen worden zoveel mogelijk ontoegankelijk gemaakt. Welke maatregelen daarvoor worden genomen wordt binnenkort besproken met de opdrachtgever, de gemeente Schiedam. Gesuggereerd wordt  rozenstruiken en hekken te plaatsen of de sloten uit te graven. De kosten voor aanleg van het fietspad over de Vroonweerseweg zijn voor rekening van Rijkswaterstaat.

Wethouder Ruud van Harten (CU-SGP)  gaat ervan uit dat Schiedam de al bestaande dammen en duikers zal weghalen op eigen initiatief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *