WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TOEGANKELIJKHEID ‘DE LOPER’ VLAARDINGEN-HOLY IN HET GEDRANG

VLAARDINGEN- De toegankelijkheid van winkelcentrum De Loper voor slechtziende en blinde mensen roept vragen op vanuit de Vlaardingse gemeenteraad. De vragen zijn gebaseerd op een rondleiding van twee bewoners uit Holy, die zelf slechtziend zijn en met een stok lopen.

Vanuit de raad wil men nu van het stadsbestuur onder meer weten hoe vaak er wordt gehandhaafd op fietsen in het voetgangersgebied, waarom er geen zichtlijnen zijn aangebracht voor slechtzienden en blinden, en wat de kosten zijn om deze alsnog aan te leggen. Ook zijn er vragen naar het beleid en de kosten van de uitstallingen en reclameborden van de winkels en horeca, die de doorgang en de afwateringgootjes belemmeren. Verder wordt om opheldering verzocht over de metalen paaltjes die een winkelram moeten voorkomen, de containers en auto’s die op de voetgangersstrook staan.

De vragen sluiten aan bij de zorgen van een bewoner van de Amalia van Solmslaan, die in een brief aan het college zijn ongenoegen heeft geuit over het voornemen van uitbreiding van supermarkt Jumbo met daarboven parkeergelegenheid en woningen. De bewoner, die ook slechtziend is, stelt dat dit zijn zelfstandigheid en onafhankelijkheid zal aantasten, omdat het verkeer en de parkeerdruk in de straat zullen toenemen. De bewoner klaagt ook over het negeren van het inrijverbod door vrachtwagens die de winkels bevoorraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *