WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TOEZICHTHOUDERS VOOR BENELUXTUNNEL

SCHIEDAM- Er komen toezichthouders in de Beneluxfietstunnel. Woensdag 7 mei starten Rijkswaterstaat en de gemeente Schiedam met het inzetten van langdurig werklozen bij de Beneluxtunnel. De toezichthouders gaan aan zowel de noord- als de zuidzijde van de Beneluxtunnel de roltrappen en liften voor fietsers bewaken van 07.00 tot 12.00 uur. Later volgt ook een middagploeg.

De toezichthouders hebben onder andere tot taak om mensen aan te spreken op ongewenst gedrag. Zij krijgen een korte cursus en zijn door Rijkswaterstaat voorzien van onderdak, fietsen, vereiste kleding en mobiele telefoon om contact te kunnen hebben met de meldkamer van Schiedam. Zo kunnen zij eenvoudig de hulp inroepen van bijvoorbeeld de politie.

Met de inzet van de toezichthouders zou de veiligheid van fietsers bij de fietstunnel worden gewaarborgd en vandalisme voorkomen. Daarnaast doen de langdurig werklozen werkervaring op, waardoor ze meer kans hebben om door te stromen naar een reguliere baan, denken de initiatiefnemers.
De gemeente Schiedam zorgt voor een coördinator die de toezichthouders begeleidt en voor aanvullende scholing van de toezichthouders.DSC00002

DSC00003

DSC00004

DSC00005