WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

GEWAPENDE OVERVALLER (21) SCHIEDAM FAALT

SCHIEDAM- Voor het plegen van een beroving moeten de donker getinte N.A. R. (21) uit Schiedam en G.M.L. S. (22) uit Spijkenisse voor de rechter verschijnen. Op 20 oktober vorig jaar heeft R. een pistool op het hoofd gedrukt van hun 17-jarige slachtoffer. Het wapen werd ook gebruikt om bij betrapping op heterdaad eenvoudiger weg te komen.

Het slachtoffer dacht een telefoon te gaan kopen, maar kreeg een vuurwapen op zich gericht en moest zijn geld afstaan. De 17-jarige is in een auto op het Samuel Mullerplein in Rotterdam-West beroofd. Volgens justitie is de diefstal voorafgegaan van geweld en bedreiging met geweld door de inzet van een doorgeladen pistool. Na de beroving is het slachtoffer toegeroepen: “Uitstappen nu.”

De jongen had een afspraak om een telefoon te kopen, en stapte die dinsdag in oktober op het Samuel Mullerplein in Rotterdam in een auto bij de twee potentiële verkopers. In de auto bedreigden ze hem en beroofden hem van zijn geld. Het slachtoffer moest uitstappen en de daders vluchtten weg, maar konden later getraceerd worden. Agenten hielden hun auto staande aan de Moerweg in Den Haag. De bestuurder kwam uit de auto en werkte mee met zijn aanhouding, maar bijrijder R. uit Schiedam had andere plannen. Ondanks meerdere waarschuwingsschoten om hem te laten luisteren naar de aanwijzingen, zette hij het op een lopen. Hierop werd gericht geschoten, maar de verdachte wist ongedeerd te ontkomen. Na een opsporingsbericht werd hij alsnog opgepakt.

Het gebruikte wapen, een pistool van het merk SM, type 110 met kaliber 6.35 mm, is kort na de misdaad in handen gekomen van de politie.

S. zit al een tijd in de gevangenis.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “GEWAPENDE OVERVALLER (21) SCHIEDAM FAALT

  1. Triest dat een gericht schot op zo een groot oppervlak als een mensenlichaam mist. Ik vraag mij af waar dat kogeltje terecht is gekomen. Zoń agent mag wel wat vaker op de schietbaan komen totdat hij de schijf raakt. Het gevonden wapen, de SM 110 staat in Duitsland te boek als een schreckschusswaffen, ofwel alarmpistool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *