WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘TURKSE SUPERMARKT MAG MEER DAN PLANTENSCHUIT SCHIEDAM’

De uitverkoop bij de Plantenschuit afgelopen zaterdag vond plaats op de stoep.
SCHIEDAM- De eigenaar van de Plantenschuit in de Nieuwe Haven in Schiedam verdient een ontheffing voor het uitstallen op de stoep van tuinaarde en -beelden, mits dit geen hinder oplevert. Daarvoor pleit Monique Rotteveel van de fractie LOS. De politica vindt een ontheffing op zijn plaats, omdat supermarkt Hazar en snoepwinkel Jammie op het Broersveld ook uitgebreid gebruik maken van de straat voor hun bedrijven. Alleen de ondernemer van de Plantenschuit krijgt te maken met de Lichtblauwe Brigade die handhaaft op de uitstalling. Rotteveel vindt dat niet eerlijk. Wethouder Marcel Bregman (D66) is het daar niet mee eens.

Bregman: “Eigenlijk staan we volgens ons eigen beleid geen standplaatsen toe in het centrum. De Plantenschuit valt daar ook onder. We hebben een ontheffing gegeven onder strikte voorwaarden van een beperkt aantal vierkante meters, omdat we geen uitstallingen in het centrum willen die niet aan een winkel gerelateerd zijn.”

Rotteveel wil weten of twee ondernemers op het Broersveld ook een bedrijf runnen met een vergunning of ontheffing voor een uitstalling. Rotteveel: “Supermarkt Hazar heeft 15 meter uitstalling in de breedte met parasols en winkelwagen voor de deur. De ondernemer voor Jammie heeft ook een aardige uitstalling voor zijn deur tot 4 meter uit zijn gevel.”

De wethouder wil de Plantenschuit houden aan de huidige regels. Bregman vindt een vergelijking met de situatie op het Broersveld niet terecht. Bregman: “Dat zijn natuurlijk wel andersoortige uitstallingen, want die zijn gerelateerd aan de winkels. Daar zijn andere regels voor. Dat heeft met gevelbreedte te maken. U vraagt, sta de Plantenschuit meer toe dan we andere ondernemers toestaan in het centrum. Dan moeten we het beleid wijzigen. Maar we hebben niet voor niks afgesproken dat we in het centrum geen vrijplaats van uitstallingen willen hebben.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

11 gedachten over “‘TURKSE SUPERMARKT MAG MEER DAN PLANTENSCHUIT SCHIEDAM’

 1. Geef de plante schuit ook een vergunning voor uitstalling.

  Het staat zelfs gezellig al die plantjes en beelden op de stoep.

  Ik vind het allemaal belachelijk de supermarkt en snoepwinkel wel, en de plantenschuit niet.

  Mwja zo is schiedam al jaren, de 1 wel en de ander niet.

 2. Schiedam op zijn smalst. Die boot is toch ook een verkooppunt. Gun die ondernemer ook wat ruimte in deze uitzonderlijke situatie.

  1. Weer een wethouder met het economisch besef van een pinda.
   Hebben dat soort mensen nou echt niet door dat er in Nederland nauwelijks nog te ondernemen valt met al die regels, die ook nog eens geen bijdrage azijn aan de bevolking.

 3. Als je de uitstallingen gaat verbieden gaat de levendigheid ook weg. Dat maakt het toch al niet fraaie centrum nog meer naar beneden.
  En waar je ook aan moet denken is dat dan de omzet voor hard werkende ondernemers dan gaat dalen en is voor de gemeent ook minder BTW inkomsten. Laat die bloemen man lekker z.n gang gaan. Ziet gelijk de nieuwe haven er ook gezelliger uit.

 4. Die plantenschuit geeft sfeer aan de nieuwe haven. Buurtbewoners kijken uit naar de voorjaarsopening en de kerstbomen verkoop. Bezoekers van Schiedam merken het op als een prachtig leuk sfeervol tokotje. Mijn oma koopt er altijd een plantje als ze in Schiedam is. Het ziet er altijd netjes uit. Iedereen kan er met gemak langs. Ik vind het een gemis nu het er zo troosteloos bij ligt. Gemeente Schiedam laat de schuit de schuit zijn en doorgaan met zijn vrolijke planten.

 5. Waarom worden die moslims weer voorgetrokken? Wordt er kotsmisselijk van. Ben pas weer eens in mijn geboortestad geweest en vond die planten schuit super gezellig met al die plantjes. Ik vind het omgekeerde discriminatie. Echt te gek voor woorden. Geef die mensen een vergunning. Doe eens lief.

 6. Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van al die overbodige regeltjes maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het wel terecht vind dat de plantenschuit niet mag uitstallen op de stoep. Ik wandel regelmatig met mijn dochtertje in haar kinderwagen en zowel bij de supermarkt als de snoepwinkel kan ik heel gemakkelijk passeren met wagen, maar bij de plantenschuit staan de spullen vaak zo dicht op elkaar dat ik verplicht ben om met de wagen op het fietspad te lopen omdat ik niet tussen het smalle looppad pas met wagen. En dat levert best wel een gevaarlijk situatie op en daarnaast krijg ik dan boze blikken of opmerkingen van passerende fietsers. Dus ik vind dat er een duidelijk verschil is tussen de verschillende locaties die besproken worden in het artikel en ik vind niet dat alles over 1 kam te scheren is daarnaast vind ik dat de plantenschuit bredere paden open moet laten zodat iedereen er langs kan en mocht dit niet kunnen dan gewoon niet meer uit laten stallen.

  1. Dan loop je een andere route? Of MOET je persee langs de plantenschuit? Drama altijd die vrouwen met kinderen…
   Ik zeg geef de plantenschuit alle ruimte!

 7. me niet verkeerd, ik vind dat de bloemen gewoon op de stoep mogen net zoals ik het prima vind om op het broersveld groente uitgestald te zien. Ik snap alleen niet waarom er expliciet vermeld moet worden dat een “Turkse” winkel het wel mag en een “Schiedamse” planten schuit niet. Zijn het niet gewoon allebei “Schiedamse” ondernemers?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *