WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TWEE DAKLOZE GEZINNEN AANGEWEZEN OP BRIEFADRES SCHIEDAM

SCHIEDAM- Momenteel maken twee gezinnen uit Schiedam gebruik van een zogenaamd briefadres voor dak- en thuislozen. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen vanuit de gemeenteraad. Dat twee gezinnen gebruik maken van de briefadresregeling zegt volgens het stadsbestuur niet alles over het totaal aantal thuisloze gezinnen. Het college schrijft: ‘Wanneer het gezinnen betreft die een briefadres nodig hebben, gaat het om niet meer dan een handjevol mensen. Een briefadres is vaak geen (duurzame) oplossing voor een gezin.’

Op 1 november stonden er in Schiedam 272 personen ingeschreven met een briefadres waarvan 107 bij de Erker. De regeling is tijdelijk. Hoe lang het briefadres afgegeven wordt, is sterk afhankelijk van de persoonlijke situatie. Gemiddeld maken mensen een halfjaar gebruik van deze regeling.

Het college verduidelijkt dat dakloze inwoners vallen onder de verantwoordelijkheid van de centrumgemeente Vlaardingen. Ze beginnen daar met hun herstel. Zodra de inwoner weer naar Schiedam komt -omdat er een woning is of een ander vervolgtraject is ingezet- zal er gepaste zorg worden gezocht. Dit is per definitie maatwerk. De problemen die spelen zijn vaak complex. Denk daarbij aan de vaak voorkomende combinatie van psychische problemen, verslaving, schulden en relationele problemen. Schuldenproblematiek is vaak de rode draad omdat daar de dakloosheid uit voort komt. Het WOT ondersteunt bij het verhelderen van de behoeftes en kan mensen toeleiden naar de juiste (specialistische) zorg als dat nodig is. Daarbij werken ze samen met verschillende partners in het veld.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 gedachten over “TWEE DAKLOZE GEZINNEN AANGEWEZEN OP BRIEFADRES SCHIEDAM

 1. Even voor het college van B&W van Schiedam. Het niet verlenen van briefadressen mag niet meer de wet is gewijzigd niet meer zelf voor wetgevertje spelen en gewoon iedereen die een briefadres nodig heeft er een geven De VNG en de regering heeft u er al op gewezen. Mensen die geen adres hebben en daarom geen officiële post kunnen ontvangen kunnen hun leven niet opbouwen en u ontneemt hen ook zonder reden hun stemrecht. https://www.valente.nl/nieuws/gemeente-moet-dakloze-burger-inschrijven/?fbclid=IwAR0dBdI2TBB_UCG2aCxdyvrjC2C0xsEN3Tuc1WPBqUTr8ftjiGQce1C4oQ8

  1. Beste W.D.Alblas,
   Ben het geheel met u eens, de regels daarom trent zijn duidelijk.
   Helaas is Schiedam binnen Nederland een eigen gecreëerde (on) rechtsstaat. Houden er eigen invulling op na m.b.t. naleven en uitvoering van de wetgeving.
   Hebben een leider aan de top staan met vele volgelingen (ambtenaren) en een eigen ordedienst (stadswachten). Weet wel dat stadswachten ook ambtenaren zijn, maar wel van een ander pluimage en intelligentie. Voor al deze lieden geldt: Macht corrumpeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *