WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TWEE KOPERS VOOR DE VISSERSCHOOL

VLAARDINGEN- Een projectontwikkelaar en een groep huisartsen willen samen optrekken om het oude schoolgebouw van dr. J. Th. De Visserschool aan het Plein Emaus alsnog te kopen. Dat zegt één van de huisartsen, Jasper de Wit. De projectontwikkelaar heeft interesse in de grond achter de school, waar nu de showroom van Opel-dealer Van der Kooij leeg staat. De Wit wil de school met meerdere huisartsen betrekken. Onderhandelingen met eigenaar Van der Kooij hebben tot nu toe niets opgeleverd. Volgens Van der Kooij omdat er nooit een bod op het pand is gedaan. Volgens huisarts De Wit omdat er nooit een marktconforme vraagprijs lag. Het garagebedrijf zou de artsen het volledige perceel willen verkopen waardoor de school veel duurder werd dan begroot.
Volgende week verwacht De Wit opnieuw met Van der Kooy in gesprek te gaan. Dit gesprek zou kansrijk zijn omdat er nu twee geïnteresseerde partijen aanschuiven die ieder een deel van de totale vraagprijs willen betalen.
DSC00004DSC00008DSC00006
Volgens plan van de artsen zal het schoolgebouw in zo’n acht maanden worden verbouwd. Medio voorjaar 2015 kan de school feestelijk worden heropend. De voormalige De Visserschool biedt dan ruimte aan vier huisartspraktijken.