WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

TWIJFELS BIJ BELEID VEELVERDIENERS ZORG VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De VVD vraagt zich af op grond van welk raadsbesluit het Vlaardingse stadsbestuur denkt op te kunnen treden tegen veelverdieners in de zorg. Het college zou voornemens zijn geen opdrachten meer te verstrekken aan de Frankelandgroep en Careyn. In Vlaardingen is de Frankelandgroep actief met Vaartland aan de Dillenburgsingel. Careyn heeft een deel van de thuiszorg in handen.

Zowel de Frankelandgroep als Careyn hebben directies met salarissen boven de Balkenendenorm. Volgens Abvokabo FNV strijkt bij de Frankelandgroep Anne-Marie van der Linde 250.267 euro per jaar op en ontvangt Ben de Koning een salaris van 247.429 euro.
Bij Careyn bedraagt het salaris van Jeroen Collette 269.920 euro. En Radboud Quick staat op de loonlijst voor 238.321 euro per jaar.

De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college en vraagt zich af waarom Vlaardingen voorbij gaat aan de regeling van het Kabinet door te eisen dat betrokkenen met ingang van 1 januari 2015 al op het maximum van de Balkenendenorm moeten zitten. De regering wil deze salaris afbouw veel geleidelijker invoeren.

Door het veranderende overheidsbeleid wordt op het verplegend personeel in de zorg nu al gekort. Vooral bij de ouderen- en de thuiszorg vallen ontslagen. De directie van de Frankelandgroep kan evenwel rekenen op een salarisverhoging van meer dan 8%.