WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

UNIEKE FILM ATLANTIKWALL HOEK VAN HOLLAND

De Atlantikwall is een 6200 kilometer lange verdedigingslinie, gebouwd door nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hiermee wilden ze een geallieerde invasie vanuit zee voorkomen. De linie liep langs de kust van Noorwegen tot de grens met Spanje en bestond uit bunkers, batterijen met luchtafweergeschut, radarinstallaties, versperringen en (natuurlijke) hindernissen. Voor de aanleg van de Atlantikwall werden in Nederland honderdduizenden mensen geëvacueerd en duizenden huizen afgebroken.
De Atlantikwall is een 6200 kilometer lange verdedigingslinie, gebouwd door nazi-Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hiermee wilden ze een geallieerde invasie vanuit zee voorkomen. De linie liep langs de kust van Noorwegen tot de grens met Spanje en bestond uit bunkers, batterijen met luchtafweergeschut, radarinstallaties, versperringen en (natuurlijke)
hindernissen. Voor de aanleg van de Atlantikwall werden in Nederland honderdduizenden mensen geëvacueerd en duizenden huizen afgebroken.

HOEK VAN HOLLAND- Het Atlantikwallmuseum in Hoek van Holland is één van de bunkermusea die de film ‘De Atlantikwall, de Verborgen Grens’ gaat vertonen.

De film bevat niet eerder getoond filmmateriaal en foto’s uit privécollecties en archieven. De kijker krijgt zo een authentiek beeld van het leven in de Nederlandse kuststreek gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Voor elke kustprovincie wordt een regionale versie gemaakt. In de eerste film zijn vooral de beelden van Zuid-Holland verwerkt. Volgend jaar worden de versies voor de andere kustprovincies en de gemeente Den Haag opgeleverd.

Het filmproject maakt deel uit van het lespakket De Verborgen Grens voor de groepen 7 en 8 van basisscholen.

Voor de trailer van de film, klik HIER.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *