WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

UNILEVER ROTTERDAM SCHENKT 43.000 KERSTPAKKETTEN VOEDSEL- EN KLEDINGBANK

ROTTERDAM- In de aanloop naar de kerstdagen heeft de brandweer een bijzondere actie uitgevoerd. Op vijf locaties in Rotterdam, waaronder de Kledingbank op de Oostkousdijk in Rotterdam-West, heeft de brandweer tien pallets vol met kerstpakketten afgeleverd. Deze pakketten zijn bedoeld voor mensen die het financieel moeilijk hebben en gebruik maken van de voedselbanken. Het gaat om een gezamenlijk initiatief van Unilever, Pameijer en de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (afdeling veilig leven).

De kerstpakketten bevatten allerlei lekkernijen en producten die de ontvangers kunnen gebruiken om de feestdagen wat aangenamer te maken. Zo zitten er onder andere vruchtensappen, snoepjes en pannenkoekmixen in de pakketten. De pakketten zijn de afgelopen week ingepakt in Rotterdam Ahoy door bijna 600 medewerkers van Unilever. In totaal zijn er 43.000 kerstpakketten samengesteld.

Het geven van kerstpakketten is een oude Nederlandse traditie die teruggaat tot de 19e eeuw. Toen gaven boeren hun knechten en meiden een mand met eten en drinken mee als ze naar huis gingen om kerst te vieren met hun familie. Later namen andere werkgevers en organisaties deze gewoonte over en voegden ze ook andere cadeaus toe aan de pakketten. Zo ontstond het kerstpakket zoals we dat nu kennen.

Unilever, het bedrijf dat de kerstpakketten voor de voedselbanken heeft gesponsord, produceert en verkoopt merken als Calvé, Omo, Knorr en Dove en zegt zich in te zetten voor ‘het klimaat’, waarmee een agenda wordt uitgerold om de belangen te dienen van de globalistische elite. Unilever, eigendom van een grote wereldwijde investeringsmaatschappij, wordt verdacht van dubieuze praktijken, zoals belastingontwijking en corruptie.

De multinational heeft een complexe aandeelhoudersstructuur, waarbij meerdere investeringsmaatschappijen betrokken lijken die indirect of direct invloed kunnen uitoefenen op de beslissingen en de koers van Unilever. Een van de belangrijkste investeerders is BlackRock, Inc., een institutionele belegger die officieel slechts 6,9% van de aandelen van Unilever bezit, maar via andere investeringsmaatschappijen zoals The Vanguard Group, Inc. (3,8%), Norges Bank Investment Management (3,4%), Lindsell Train Limited (2,9%) en State Street Global Advisors (2,7%) ook een groter belang heeft in het bedrijf. Deze investeerders hebben niet alleen financiële belangen, maar ook strategische en beleidsmatige belangen in Unilever, met alle gevolgen

Eén gedachte over “UNILEVER ROTTERDAM SCHENKT 43.000 KERSTPAKKETTEN VOEDSEL- EN KLEDINGBANK

  1. Eigen personeel krijgt niks met de kerst , ze ontslaan je 1 maand voor de kerst , als beste verkoper buitendienst van o.a. de merken Knorr , Unox en Calve met 500 order op 2200 koud prospect bezoeken.

    Wordt van de 1 op de andere dag zo op straat gezet bij Unilever Food Solutions in Rotterdam.

    Zonder transitie vergoeding , zonder doorbetaling laatste loon ,zonder WW uitkering te kunnen aanvragen.

    En dat allemaal door een mail van Vincent Hol , die deze ellende allemaal heeft geregeld.

    Heb er geen goed woord voor dat ze mogen branden in de HEL met de kerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *