WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘VEILIGHEID IN ROTTERDAMS OV NIET BEDREIGD DOOR VACATURES BOA’S’

ROTTERDAM- De sociale veiligheid in het openbaar vervoer van de RET wordt niet bedreigd door de krapte op de arbeidsmarkt, die het moeilijk maakt om alle vacatures voor buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) te vervullen. Dat antwoordt het stadsbestuur op schriftelijke vragen van Leefbaar Rotterdam. De RET doet er alles aan om nieuw personeel te werven en op te leiden, onder andere door OV-surveillanten, die deels worden gesubsidieerd door de gemeente, de kans te geven om door te groeien naar volwaardige BOA’s.

In de zomermaanden zijn er per dienst (er zijn drie diensten per dag die elkaar overlappen) 10 tot 15 BOA’s actief in het vervoer van de RET. Gemiddeld worden er per dag 36 BOA’s ingezet. Daarnaast zijn er ook OV-surveillanten, servicemedewerkers en tientallen tramconducteurs die zorgen voor veiligheid en service in het openbaar vervoer.

Buiten de zomermaanden, als de RET meer ritten verzorgt, zijn er ook meer BOA’s aan het werk (gemiddeld 40 per dag).

Tussen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de RET zijn afspraken gemaakt over de minimale normen voor de sociale veiligheid en het maximale percentage reizigers dat zonder geldig vervoersbewijs reist. De RET is verantwoordelijk voor het halen van deze normen en bepaalt zelf hoeveel en waar BOA’s (of ander veiligheidspersoneel zoals conducteurs, servicemedewerkers of OV-surveillanten) worden ingezet. Het stadsbestuur van Rotterdam vindt dat de RET in het algemeen, maar vooral ook het veiligheidspersoneel, goed werk levert, gezien de huidige resultaten op het gebied van sociale veiligheid en zwartrijden.

2 reacties op “‘VEILIGHEID IN ROTTERDAMS OV NIET BEDREIGD DOOR VACATURES BOA’S’

  1. Is dit geen leuke oefening voor het korps mariniers? En de voetbalwedstrijden bewaken door het korps commandotroepen? Dan hoef je ze ook niet uit te zenden.

    1. I.d d.
      Laten we eerst ONZE straten veilig maken, daarna pas de straten in landen waar het toch nooit veilig word. Wat hebben de vele miljarden en mensenlevens opgeleverd in verre landen?
      Behalve uiteraard in de VOC en WOC tijd. Toen was er nog wat te halen. Helaas was dat maar voor een hele kleine groep mensen weggelegd om daarvan rijk te worden. En natuurlijk voor voorouders die voor die lui werkten op schepen van de VOC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *