WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VEILING FOTO’S GUSTO SCHIEDAM

Cas Oorthuys liep twee jaar rond op Werf Gusto en legde met zijn camera al het werk vast. Zelf zei hij: ‘Ik draai er gewoon om heen, een kerk, een plein, een situatie… Ik draai gewoon aldoor maar rond en denk: Ik heb het! Dat is mijn manier.’ Op de tentoonstelling Wij waren de Gusto ga je meer dan een halve eeuw terug en kun je overal rondkijken. Bij de timmerwinkel, het platenpark en het schaftlokaal waar het personeel eet, rookt en kaart.

SCHIEDAM- Het Stedelijk Museum Schiedam veilt alle losse foto’s die nu te zien zijn op de tentoonstelling Wij waren de Gusto. Foto’s van Cas Oorthuys, 1959 – 1961. Ze komen zondag 15 april onder de hamer, aan het einde van de laatste dag van de tentoonstelling. Het gaat om dertig losse foto’s, niet de exemplaren die op het behang zijn afgedrukt. Met de veiling wil het museum de afbeeldingen weer onder de mensen brengen. `Veel bezoekers van de tentoonstelling herkennen zichzelf of familieleden, dit is een unieke kans om die prachtige foto’s groot en mooi afgedrukt thuis op te kunnen hangen’, zegt directeur Deirdre Carasso. De biedingen beginnen bij 40 euro.

De opbrengst gaat deels naar het project Captions for Cas, waarmee het Nederlands Fotomuseum het gehele archief van Cas Oorthuys digitaliseert en beschikbaar stelt aan een breed publiek. Het andere deel is bestemd voor het Gusto-monument in Schiedam. Dat aandenken bestaat uit het gerestaureerde hekwerk uit 1905 waarin de Gusto-letters zijn verwerkt. Het wordt later dit jaar geplaatst en komt vlak bij het voormalige werfterrein naast het bruggetje.

De inloop van de veiling is om 17.00 uur. Het veilen zelf duurt van 17.30 tot 18.30 uur. U kunt zich aanmelden via rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl onder vermelding van Fotoveiling. Per persoon kunt u maximaal twee foto’s kopen. Voorafgaand aan de veiling leggen we uit hoe de veiling in zijn werk gaat. Als notaris treedt Jeroen Krabbendam op, werkzaam bij Van der Valk Netwerk Notarissen in Schiedam.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.


Eén gedachte over “VEILING FOTO’S GUSTO SCHIEDAM

  1. Is er óók een dergelijke fotoserie (of wellicht meerdere) van de Scheepsnieuwbouw- en Reparatiewerf Wilton Feijnoord te Schiedam, dan wel in het Rotterdams Fotomuseum?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *