WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘VERBETERING VOORZIENINGEN ROTTERDAM-OVERSCHIE’

ROTTERDAM- Wethouder Chantal Zeegers (D66) belooft werk te maken van de voorzieningen in Rotterdam-Overschie nu het tennispark definitief is opgeofferd voor woningbouw. Zeegers zegt te begrijpen dat dit een grote teleurstelling is voor veel inwoners, maar wijst ook op de noodzaak om voldoende woningen te bouwen.

De gemeente zet zich in voor het behoud en de verbetering van voorzieningen in Overschie. Zo wordt gewerkt aan plannen voor Starrenburg-Kouwenhoek, met als doel het centrum van Overschie te versterken met nieuwe sportvoorzieningen. Daarnaast zijn er investeringen gedaan in het sportcomplex Taludweg, wielerbaan Ahoy, Bikepark Rotterdam en de vernieuwde Albert Schweitzerschool. Ook komt er een nieuw gebouw voor de Daltonschool en flexibele jongerenhubs.

Uit capaciteitsonderzoek blijkt dat er voldoende tenniscapaciteit is op andere parken in de omgeving. De meeste leden van het tennispark hebben inmiddels een andere locatie gevonden. Zeegers: ‘Hoewel de overstap naar een ander park begrijpelijkerwijs weerstand oproept, kunnen de leden op hun nieuwe locatie hopelijk weer waardevolle contacten opbouwen.’

Het tennispark is privé-eigendom, waardoor de gemeente geen formele positie heeft bij de verkoop of exploitatie van de grond. De eigenaar heeft al in 2018 aangegeven woningbouw te willen op deze locatie. Door een te laag ledenaantal en hoge onderhoudskosten is het tennispark niet langer rendabel. Na onderzoek concludeerde de gemeente in 2021 dat een woonbestemming mogelijk is, wat leidde tot het huidige voorstel tot wijziging van het bestemmingsplan. Eind 2023 besloot de eigenaar het tennispark volledig te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *