WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERDACHTE UIT ROTTERDAM AANGEHOUDEN BIJ GROOT DRUGSLAB

ROTTERDAM- De politie heeft een verdachte uit Rotterdam aangehouden bij groot drugslab in Bergen op Zoomen. Daarbij zijn in totaal vijf verdachten aangehouden. Op de locatie werden synthetische drugs aangetroffen en een zeer grote hoeveelheid aan drugsafval en productiematerialen.

In en rondom het drugslab trof de politie de vijf verdachten aan. Zij werden direct aangehouden. De verdachten zijn vier mannen van 25, 58, 23 en 37 jaar en zijn afkomstig uit Alphen aan den Rijn, De Lier en Rotterdam. Ook is een 55-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De vier mannen zijn inmiddels voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn twee dagen bezig geweest om het drugslab te ontmantelen. Dit team is gespecialiseerd in het ruimen van drugslabs en het werken met gevaarlijke stoffen. In het lab werd een hoeveelheid amfetamineolie, een voorlopig eindproduct in dit proces, aangetroffen. Op het terrein werd ook een zeer grote hoeveelheid vaten met drugsafval gevonden. Door het aantreffen van de grote hoeveelheid aan drugsafval op het terrein is voorkomen dat duizenden liters drugsafval in de natuur zouden zijn terechtgekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *