WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERDACHTEN BEROVING SINGEL OPGEPAKT

SCHIEDAM – De politie heeft woensdag 16 april een 24-jarige verdachte aangehouden op verdenking van de overval op een woning aan de Singel in Schiedam. De politie hield eerder al een 27-jarige verdachte uit Rotterdam aan. Ook is een eveneens 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van heling.
Op donderdag 6 maart belde de overvaller aan bij de woning aan de Singel. De 25-jarige bewoonster deed de deur open. Zij verwachtte bezoek omdat zij via een website had afgesproken met een man. De overvaller kwam binnen, bedreigde haar met een vuurwapen en doorzocht haar woning. De dader is er vandoor gegaan met sieraden en een telefoon. De bewoonster sloeg enige tijd na de overval alarm bij een snackbar in de buurt. De politie is daarop een onderzoek gestart. Dit leidde tot de aanhouding van de genoemde verdachten.
De verdachten van de overval zitten nog vast. De verdachte die voor heling is aangehouden is in afwachting van het onderzoek op vrije voeten gesteld.