WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERDACHTEN BRANDZAAK BERKEL EN RODENRIJS BLIJVEN IN CEL

BERKEL EN RODENRIJS- De twee verdachten die zijn aangehouden naar aanleiding van de brand aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs blijven nog 90 dagen langer vastzitten. Ze zijn vandaag voor de raadkamer van de rechtbank verschenen.

Op zondagmiddag 31 maart om 15.35 uur werd er melding gemaakt van een brand in een schuur bij een boerderij aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs. De volgende dag werd er in de afgebrande schuur een lichaam gevonden, inmiddels is dat geïdentificeerd. Het gaat om een 20-jarige man uit Rotterdam. Woensdag wordt er sectie verricht op het lichaam van het dodelijk slachtoffer, om zo de doodsoorzaak te achterhalen. Ook zijn er in de afgebrande schuur spullen aangetroffen voor het produceren van verdovende middelen. Er wordt onderzoek verricht en daarbij wordt ook rekening gehouden met brandstichting. Inmiddels is er een groot team van rechercheurs op de zaak gezet, onder leiding van het Openbaar Ministerie.

De schuurbrand groeide die zondagmiddag uit tot een grote brand en de brandweer rukte met groot materieel uit. In de omgeving werden al snel na de melding twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 21-jarige uit Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *