WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERDACHTEN WAPENHANDEL VRIJDAG VOOR RECHTER-COMMISSARIS ROTTERDAM

ROTTERDAM- Vier mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de handel in vuurwapens zullen aanstaande vrijdag, 5 juli, voor de rechter-commissaris in Rotterdam verschijnen. Dit volgt na een reeks arrestaties in Deventer, Schalkhaar, Wijhe en nabij Terneuzen.

Op dinsdag 2 juli werden drie mannen van 27, 50, en 64 jaar oud in Deventer, Schalkhaar en Wijhe gearresteerd. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de handel in vuurwapens. Een dag later, op 3 juli, is een 54-jarige man nabij Terneuzen aangehouden op verdenking van wapenbezit.

De arrestaties zijn onderdeel van een grotere politieactie die teruggaat tot 5 april, toen 15 vuurwapens in beslag werden genomen. Twee mannen, een 44-jarige uit Deventer en een 25-jarige uit Olst-Wijhe, werden destijds op heterdaad betrapt tijdens de overdracht van vuurwapens. In hun woningen werden aanvullende wapens gevonden. Deze mannen bevinden zich nog steeds in hechtenis.

Er bestaat een vermoeden dat de koper van de wapens, die het soevereine gedachtegoed zou aanhangen, de intentie had om met de wapens in opstand te komen tegen de autoriteiten. Soevereinen zijn mensen die niets te maken willen hebben met overheidsinstanties en deze niet erkennen.

De verdachten die op 2 juli zijn opgepakt, worden ervan beschuldigd de koper in contact te hebben gebracht met de wapenleverancier en betrokken te zijn geweest bij de aankoop van de wapens. Samen met de man die op 3 juli is aangehouden, zullen zij zich moeten verantwoorden voor de rechter-commissaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *