WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERHALEN OVER WILTON FIJENOORD SCHIEDAM

SCHIEDAM- De geschiedenis van de Schiedamse scheepswerven Wilton Fijenoord komt aanstaande zaterdag 4 oktober weer tot leven. Sjaak Meijer en Dick Gelderblom halen samen met Wilton-verzamelaar Ad Van Beek herinneringen op aan de bekende scheepswerf. Een niet-te-missen Verhaal van Schiedam voor elke liefhebber van de geschiedenis van het Schiedamse bedrijf.

Foto: Wilton-Fijenoord. Voorbereiding plaatsen nieuwe neus na aanvaringsschade. Jaartal onbekend. Bron: Beeldbank Gemeentearchief Schiedam.
Foto: Wilton-Fijenoord. Voorbereiding plaatsen nieuwe neus na aanvaringsschade. Jaartal onbekend.
Bron: Beeldbank Gemeentearchief Schiedam.

Elke eerste zaterdag van de maand wordt namens de Historische Vereniging een Verhaal van Schiedam verteld. Het gaat om een korte voordracht (maximaal 30 minuten) waarin een Schiedams historisch onderwerp wordt besproken. De voordracht begint om 13.00 uur en wordt om 15.00 uur herhaald. Reserveren is niet nodig en de toegang is gratis. Loop gewoon binnen.

Let op: dit Verhaal van Schiedam wordt gekoppeld aan het evenement Hollandse Huiskamers en vindt daarom plaats op het Stationsplein 10 waar een huiskamer uit de jaren 70 het decors vormt.

Voor deze reeks is de organisatie op zoek naar vertellers: mensen die een verhaal voor hun rekening willen nemen. Niet zo goed in vertellen? Uw verhaal kan ook in interview-vorm worden gebracht. Zingen of spelen is ook een mogelijkheid. Zolang het over een Schiedams historisch onderwerp gaat is het goed. Meer info en/of aanmelding via Reinard Maarleveld, reinard@geschiedenis.nl