WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERKEERSBESLUIT ROTONDE SLIMME WATERING SCHIEDAM

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam heeft een nieuw verkeersbesluit genomen met betrekking tot de rotonde bij de Slimme Watering en ‘s-Gravelandseweg. Dit besluit is genomen om de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren.

De betrokken wegen en fietspaden liggen binnen de bebouwde kom en zijn eigendom van de gemeente Schiedam. Op de rotonde hebben fietsers en voetgangers voorrang, maar de huidige voorrangssituatie veroorzaakt lange wachtrijen, vooral tijdens de avondspits, wat ook het openbaar busvervoer vertraagt. Bovendien zijn er meerdere ongelukken gebeurd waarbij fietsers betrokken waren.

Er zijn alternatieve fietsroutes beschikbaar, die duidelijk gemarkeerd zullen worden. De fietsoversteek aan de oostzijde van de rotonde wordt verwijderd en het fietspad ten noorden van de Slimme Watering wordt verbreed voor tweerichtingsverkeer. Daarnaast wordt op het Windas een maximumsnelheid van 30 km/u ingesteld om de veiligheid te waarborgen.

Met deze maatregelen streeft de gemeente Schiedam naar een veiligere en efficiëntere verkeerssituatie rondom de rotonde bij de Slimme Watering en ‘s-Gravelandseweg.

Eén gedachte over “VERKEERSBESLUIT ROTONDE SLIMME WATERING SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *