WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERKOOP OLIEBOLLEN START IN SCHIEDAM AL OP 1 OKTOBER

SCHIEDAM- Vanaf 1 oktober 2024 zal de verkoop van oliebollen in Schiedam een aanvang nemen, dankzij nieuwe regelgeving waarop de gemeenteraad heeft aangedrongen. De motie ‘Aanpassing verkoopdata oliebollenverkoop’, ingediend op 12 maart 2024, maakt het mogelijk voor verkopers om hun waren eerder aan te bieden dan voorheen.

Deze verandering in de verkoopperiode, die nu loopt tot 15 januari, vereist een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening 2013 (APV). Het voorstel voor deze wijziging zal op 8 oktober 2024 aan de raad worden gepresenteerd. Na goedkeuring zal de aangepaste APV van kracht worden na de bekendmaking ervan.

Om de periode tot de nieuwe verkoopdatum te overbruggen, zullen de standplaatsvergunningen voor het aankomende seizoen reeds vanaf 1 oktober worden verleend, in afwachting van de aanpassing van de APV. Dit geldt voor alle aanvragers die aan de vereisten voldoen.

Deze ontwikkeling is een positieve verandering voor de oliebollenverkopers en hun klanten, die nu een langere periode kunnen genieten van deze traditionele Nederlandse lekkernij.

4 gedachten over “VERKOOP OLIEBOLLEN START IN SCHIEDAM AL OP 1 OKTOBER

 1. Mooi en lekker.
  Ik gun deze oliebollenkraamhouders een goede verkoop van de Nederlandse traditionele oliebollen. Hoop niet dat er een stelletje mileu terroristen gaan demonstreren omdat er aan het woord olie ‘bloed’ kleeft, dat terzijde.
  Hoop ook dat de prijs van de producten gaan zakken. Tot voor kort moesten de oliebollenkraamhouders in korte tijd veel omzet (winst) hebben. Door nu langer te mogen verkopen is de omzet (winst) langer te behalen. Mijn inziens kunnen er daardoor realistischer prijzen gevraagd worden.
  Bij een aantal supermarkten verkopen ze ook oliebollen, stukkengoedkoper.
  Maar boven een verse warme bol gaat er niets.
  Maar hoe duur ze ook zijn, wij blijven ze kopen en ervan genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *