WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERNIEUWINGEN KONINGSHOF MAASSLUIS

MAASSLUIS- Theater Koningshof heeft voor mensen met een gehoorapparaat sinds kort een ringleiding geïnstalleerd in de theaterzaal. Het is een van de vernieuwingen van het theater.
p10
Zo zijn er ook veranderingen in het Atrium, de ruimte rond de bar. Deze is voorzien van plantenbakken en luifels. Het is een aanvulling die duidelijk in de smaak valt bij het publiek; de tafels onder de luifels zijn meestal als eerste bezet.

Sinds kort staat er in het Atrium ook permanent een klein podium, dat
gebruikt kan worden voor een optreden na een voorstelling of een
poëziemiddag. Het podium is tot stand gekomen in samenwerking met
Muziek@Maassluis. Ook de docenten van de inpandige muziekschool kunnen dit podium gebruiken voor een voorspeelavond of kerstconcert.

In de theaterzaal is een aanpassing gekomen die niet te zien is, maar voor mensen met een gehoorapparaat wel hoorbaar. Zij kunnen nu optimaal van de voorstelling genieten dankzij de nieuw aangelegde ringleiding. Voor uitleg en een juiste placering kunnen zij zich melden bij de theaterkassa. Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. hielp het theater bij het doen van deze investering.

Kleinschalige optredens kunnen nu ook weer terecht in Theater Koningshof. Maassluis heeft een lange traditie waar het gaat om voorstellingen van jonge talentvolle cabaretiers. De beroemdheden van nu speelden allen hun eerste voorstellingen in Maassluis. Dat verleden herleeft in de serie Veelbelovend Vermakelijk Veelzijdig. Bij de acht voorstellingen in deze serie wordt de theaterzaal verbouwd tot een kleine zaal, soms zelfs met tafeltjes en stoelen voor een intieme theatercafé-setting. Het eerste optreden in de
serie is van Louise Korthals op 10 oktober aanstaande. Alle acht de
voorstellingen zijn te koop voor de speciale prijs van 100 euro.