WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERZET TEGEN VREUGDEVUUR VLAARDINGEN

vreugde vuurVLAARDINGEN- GroenLinks in Vlaardingen wil dat de gemeente dit jaar meer toezicht houdt op het grote vreugdevuur aan de Marathonweg. Daarmee hoopt de partij te bereiken dat alleen kerstbomen worden verbrand en geen pallets en autobanden.

De milieupartij is tegen  vreugdevuren. De massale uitstoot van fijnstof bereikt jaarlijks op 1 januari 00.00 uur een hoogtepunt. Daarom wil Groenlinks graag de uitstootgegevens in de komende nieuwjaarsnacht van de DCMR. Ook vraagt de partij aan het college een opgave van de totale ambtelijke kosten inclusief de betrokkenheid van de brandweer en de politie.

Naast dit alles wil de partij dat onderzocht wordt of het mogelijk is om in de toekomst  een soort muziekfestival te organiseren, waarbij de muziek de boventoon voert en het vreugdevuur  bijzaak wordt.

In het bewonersplatform Indische Buurt is door de gebiedsmanager aangegeven dat er dit jaar weer een groot vreugdevuur komt op het voormalige voetbalveld van CION aan de Marathonweg. GroenLinks heeft vorig jaar eveneens vragen gesteld naar aanleiding van de gebeurtenissen op 1 januari. Het college meldde toen dat, zolang er nog geen bouwactiviteiten zijn, er jaarlijks een open vuur wordt toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *