WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VERZOEK OM 2 STANDPLAATSEN WOONWAGENKAMP VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Een familie op het woonwagenkamp aan de Holyweg in Vlaardingen verzoekt bij de gemeenteraad om twee standplaatsen op het kamp. Momenteel wonen de twee kinderen van de familie ook al op het woonwagenkamp, maar dat doen zij als inwonend bij andere familieleden, terwijl er nog beschikbare standplaaten zijn. Volgens de kampbewoners zijn deze standplaatsen vrij eenvoudig weer in gebruik te nemen. ‘Wij willen graag bij elkaar staan zodat wij onze cultuur ten volle kunnen beleven.’

De woonwagenbewoners willen hun zaak zo snel mogelijk met de gemeenteraad bespreken. Ze staan in hun recht. Het Europees Hof voor de rechten van de mens heeft eerder al bepaald dat het wonen in familieverband in onderlinge verbondenheid een belangrijke rol spelen in de identiteit van de woonwagenbewoners.

De gemeente Vlaardingen heeft vorige maand al plannen ontvangen voor het bouwen van één nieuwe woonwagen op het kamp.

Sinds 2014 mocht een open plek op het kamp niet meer worden ingevuld, nadat de gemeente een uitsterfbeleid had ingevoerd. Wethouder Hans Versluijs (PvdA) zag destijds niets in het voortbestaan van het woonwagenterrein aan de rand van de stad, omdat dit criminaliteit in de hand zou werken. De gemeente is op de vingers getikt door het College voor de Rechten van de Mens, de voormalige Commissie Gelijke Behandeling, dat op 28 mei 2015 al oordeelde dat de kampbewoners door dit uitsterfbeleid worden gediscrimineerd.

Nu het uitsterfbeleid – sinds 2018 – van de baan is worden in Vaardingen vrijkomende standplaatsen op het woonwagenkamp toegewezen via het regionale Woonnet Rijnmond. Geïnteresseerden voor vrijkomende standplaatsen kunnen zich inschrijven bij Woonnet Rijnmond en bouwen zo inschrijfduur op. Vlaardingse woonwagenbewoners (inwonende kinderen) krijgen voorrang bij toewijzing van vrijkomende standplaatsen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

12 gedachten over “VERZOEK OM 2 STANDPLAATSEN WOONWAGENKAMP VLAARDINGEN

 1. Wat een smerig bureaucratisch spelletje is dit weer. P.v.d.A? Hans Versluys zei u? Die smeerlap zal niet in zijn eigen achterban roeren om zijn laatste stemvee niet te verliezen. Een kamper hoort niet op een wachtlijst, die koopt of bouwt zijn eigen woonwagen. Het woord voorrang is ook misplaatst omdat buitenstaanders er niets te zoeken hebben. En als deze herr politikerrr zo graag bekend wil staan als degene die criminaliteit niet in de hand wil werken dan moet hij eens naar het nieuws kijken en mij aanwijzen waar deze bewoners de boventoon voeren in de criminaliteit. Hij kan dan zijn uitstervingsbeleid (A.H. noemde dit geloof ik entlösung) beter op de Westwijk toepassen.

   1. Dank je Jannes, dit was nog netjes. Als ik echt los mag gaan over P.v.d.A. en ander vaksisties links schorem word in nog écht onaangenaam. Mijn roots liggen niet in een woonwagen, maar als ik hoor hoe mensen ze dingen in de schoenen schuiven terwijl ik niemand ken die ooit last heeft gehad van deze bewonersgroep word ik een beetje verdrietig. Temeer omdat diezelfde vingertjeswijzers meteen de rose bril opzetten als het moslims (hun stemvee) zou betreffen. Ze hebben gewoon de pest in dat kampers pertinent weigeren om P.v.d.A. of nog linkser te stemmen.

    1. Antismemitische racist, weer moslimbashen daar waar het over het woonwagenkampbewoners gaat, ik snap je affiliatie en warme gevoelens met kampbewoners als nsb- nazaat. Hoe vaak heeft een inval van politie, douane, belastingdienst, ed bewezen wat voor ellende zich daar concentreert, maar dat is dan geen getto, achterstandswijk, etc, pfff

    2. Idd , Het extremisme neemt alleen maar toe , en ze zoeken op zo’n manier weer een “zwart schaap ” , wat ze de gaskamers in kunnen gooien , net als toen .

     1. Zodra Hans Kreuger de kans krijgt zet hij er bij dat het om een Turk, Marokkaan, etc en dus moslims gaat, terwijl het duidelijk 2e/3e generatie dus Nederlanders gaat, en als het probleem dat wordt aangekaart autochtonen betreft dan is de toon milder en veel minder verontwaardigd, en zodra hij de kans schoon ziet betrekt hij er toch ‘de ander’ bij, ook al slaat het als kut op dirk

 2. Hoe zou dat toch komen? Kampers, Javaanse moslims, moslim Hindoestanen zijn niet oververtegenwoordigd in de gevangenissen hoor. Daar kan niemand iets tegen hebben. Voor de anderen hoef je alleen maar naar opsporing verzocht te kijken. Maar om op het onderwerp terug te komen, die bakken hoeven beslist niet op slot. Kost alleen maar geld en niemand wordt daar beter van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *