WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VETERANENPERKJE BIJ RUÏNE SCHIEDAM BLIJFT BEHOUDEN

SCHIEDAM– Het Witte Anjerperkje, dat ligt naast de ruïne van Huis te Riviere (ook wel genoemd Huis Mathenesse) en is aangelegd ter ere van onze veteranen, blijft behouden in het nieuwe stadsentreeproject Broersvest in Schiedam. Dit perkje krijgt zelfs een prominente plek in het te realiseren project.

De uitvoering van het project zal voor het einde van het jaar beginnen, zodat de stadsentree vanaf maart 2025 letterlijk tot bloei zal komen. Het gebied tussen de zogenaamde keerlus zal worden voorzien van een parkachtige aanleg met rijk bloeiende planten. De donjon (woontoren) van de ruïne van Huis te Riviere zal worden verbonden met dit nieuwe park, waardoor er meer eenheid ontstaat in het gebied.

Het schetsplan toont de hoofdopzet van het project. De komende tijd zal het schetsplan worden uitgewerkt tot een snel te realiseren project met beplanting die past bij de bodemgesteldheid en de groeiomstandigheden van de locatie.

De gemeente werkt bewust samen met marktpartijen met bewezen kennis van dergelijke beplantingsschema’s om tot een succesvol resultaat te komen.

Eén gedachte over “VETERANENPERKJE BIJ RUÏNE SCHIEDAM BLIJFT BEHOUDEN

  1. Mooi initiatief.
    Hopelijk is dit geen kort leven beschonken.
    Er zijn altijd weer van die figuren die het moeten vernielen of lui die in het verleden leven, willen dat het weggehaald wordt wegens onverwerkte trauma’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *