WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAAMS BROODHUYS TERUG IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Vlaams Broodhuys keert terug naar Schiedam. Het bedrijf hoopt eind september een vestiging te openen aan de Korte Haven 5. Over drie weken wordt begonnen met het breken, slopen en verbouwen van de locatie waar tot mei 2011 restaurant Lepels was gevestigd. De Schiedamse vestiging van het Vlaams Broodhuys gaat vooral dienen als proeftuin en atelier voor het bakkersbedrijf. De winkel zal alleen in het weekend open zijn.

Korte Haven 5 in Schiedam. Hier begint het Vlaams Broodhuys volgende maand met de verbouwing.
Korte Haven 5 in Schiedam. Hier begint het Vlaams Broodhuys volgende maand met de verbouwing.
In eerste instantie zou het gaan om een tijdelijke vestiging in de binnenstad van Schiedam, maar vanwege de mogelijkheden met het pand en de horecabestemming werd besloten tot een permanente locatie, zegt eigenaar Dimitri Roels. Zijn Vlaams Broodhuys wil in Schiedam trainingen en workshops geven met onder andere de Nederlandse topkok en restaurateur Sergio Herman.

Op 5 oktober bestaat het Vlaams Broodhuis precies 20 jaar. Het bedrijf begon destijds in Schiedam. Lange tijd was de onderneming gevestigd aan de Calandstraat op bedrijventerrein ’s-Graveland. Tien jaar terug vertrok men naar de Schiedamsedijk in Vlaardingen.

6 gedachten over “VLAAMS BROODHUYS TERUG IN SCHIEDAM

  1. geweldig!!! eindelijk jullie brood in Schiedam te verkrijgen….nu nog een restaurant in de binnen stad waar we kunnen lunchen en belegde broodjes kunnen kopen…..

  2. Lunchen en belegde broodjes… dat kan bij de Italiaanse fijnproever op de Markt naast muziekcafé Van der Wal.

    1. Je kan ook gewoon naar de binnenstad om het daar te halen? En dan gelijk bij een andere ondernemer je benodigdheden halen. Daarmee geef je de binnenstad weer een extra impuls en wordt de leegstand steeds minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *