WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGEN KAN NIETS MET KLACHTEN AANLEUNWONINGEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen kan niets met de klachten over de aanleunwoningen bij complex Drieën Huysen. De inzet van verhuurder Samenwerking en de Zonnehuisgroep Vlaardingen voor de tachtig aanleunwoningen in het oude pand worden juist gezien als een lichtend voorbeeld .

Senioren in de aanleunwoningen klagen over het verdwijnen van het winkeltje, de slechte verwarming en het afsluiten van de binnenroute naar de recreatiezaal. Er wordt een beroep gedaan op de prestatieafspraken, waarmee een en ander in tegenspraak zou zijn. Het gemeentebestuur ziet dat anders.

Burgemeester en wethouders zeggen te begrijpen dat het buitenom lopen naar de nieuwe brasserie geen verbetering is voor deze bewoners, maar ziet in de situatie zoals die nu is geen strijdigheid met de prestatieafspraken of het woonzorgbeleid. Er is een ontmoetingsvoorziening voor de ouderen op korte afstand beschikbaar, waarbij geen sprake is van ontoelaatbare hindernissen op de openbare weg, stelt men op het stadhuis.

‘Het belangrijkste aspect vanuit de prestatieafspraken is dat de woningen van goede kwaliteit, gezond en veilig zijn’, aldus het gemeentebestuur.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *