WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGEN KOMT MET APP TEGEN DRUGSHANDEL EN FRAUDE

VLAARDINGEN- Inwoners van Vlaardingen en ondernemers kunnen vermoedens van drugshandel, witwassen of fraude nu direct melden via de app ‘Meld een vermoeden’. Meld een Vermoeden is daarmee hét gemeentelijke centrale meldpunt voor signalen van ondermijning. De gemeente spreekt over ondermijning als de bovenwereld zich met de onderwereld vermengd. Denk aan drugshandel- en productie, mensenhandel en uitbuiting, witwassen van crimineel geld, verschillende vormen van fraude en cybercrime.

Burgemeester Bas Eenhoorn (VVD): “Ondermijning tast de veiligheid, de leefbaarheid en het maatschappelijke (ondernemers) klimaat aan. De overheid kan het niet alleen. Tips en meldingen van bewoners, ondernemers, bezoekers zijn van grote waarde! Hun informatie kan het begin zijn van een zaak of net dat stuk informatie bieden waardoor sneller actie ondernomen kan worden. In de afgelopen periode zijn er bijvoorbeeld meerdere grote hennepkwekerijen aangetroffen, gestolen onderdelen in beslag genomen en situaties geconstateerd waaruit voorbereidende handelingen voor de productie van harddrugs bleken.”

Met de app ‘Meld een vermoeden’ kunt u (anoniem) meldingen of signalen insturen over (mogelijke) ondermijning in Vlaardingen. De gemeente ontvangt de melding en behandelt deze vertrouwelijk.Er wordt samengewerkt met politie, justitie, de belastingdienst en andere organisaties om ondermijning te voorkomen. Elke melding wordt serieus onderzocht.

Soms willen mensen liever anoniem een melding doen. Deze app maakt dit ook mogelijk. Maar let op; maakt u anoniem een melding, dan kan de gemeente geen terugkoppeling geven op uw melding en bij vragen geen contact opnemen.

De app ‘Meld een Vermoeden’ is te downloaden via de App Store voor iPhone en de GooglePlay Store voor Android telefoons. Vul bij code de vier cijfers van uw postcode in.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 gedachten over “VLAARDINGEN KOMT MET APP TEGEN DRUGSHANDEL EN FRAUDE

  1. Leuk, zo’n NSB app. De taak van boefjes vangen ligt bij de politie. Daar worden ze voor betaald. Het is al diep triest dat ze daar ook televisieprogramma’s voor nodig hebben.

  2. Ben het deze keer (gedeeltelijk )met je eens.
    De politie is er om boefjes en criminelen op te pakken.
    Helaas zijn er te weinig politieagenten, en die er zijn lopen op hun tandvlees om rellen te beteugelen.
    Om mensen NSBR’ er te noemen die drugs criminelen hun handelswaar willen laten afpakken, het laten stoppen van illegale plantages met alle gevaren van dien, zwart geld afpakken wat vooral wordt gebruikt voor het financieren van terrorisme en fraude melden met uitkeringingen, het is gemeenschapsgeld,heb ik geen moeite.
    Wel met andere zaken die bepaalde mensen melden heb ik moeite. Voor 08.00 grofvuil buiten zetten, verjaardag houden met 6 personen in huis. Kinderen die stoepkrijten mensen die hond uitlaten zonder riem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *