WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGEN KRIJGT GLAZEN HUIS IN DECEMBER

Serious Request is hét NPO publieksevent waarmee jaarlijks miljoenen euro's voor het Nederlandse Rode Kruis worden ingezameld. Het salaris van de directeur van het Nederlandse Rode Kruis bedraagt -volgens de organisatie zelf- 135.000 euro, inclusief eindejaarsuitkering en vakantiegeld. Terwijl de beluistering van het evenement afnam zwelde de kritiek op de actie van de publieke radiozender aan. Zo beoordeelde de jongerenorganisatie van de VVD de hele Serious Request-actie als een ineffectieve vorm van schuldgevoel afkopen. Juist rond de kerstdagen doneren 'wij' Nederlanders sneller geld aan een goed doel. Daarnaast zou er te veel aan de strijkstok van non-gouvernementele organisaties als het Rode Kruis blijven hangen, vindt de JOVD.
Serious Request is hét NPO publieksevent waarmee jaarlijks miljoenen euro’s voor het Nederlandse Rode Kruis worden ingezameld. Het salaris van de directeur van het Nederlandse Rode Kruis bedraagt -volgens de organisatie zelf- 135.000 euro, inclusief eindejaarsuitkering en vakantiegeld.             Terwijl de beluistering van het evenement afneemt komt er steeds meer kritiek op de actie van de publieke radiozender. Zo beoordeelde de jongerenorganisatie van de VVD de hele Serious Request-actie als een ineffectieve vorm van schuldgevoel afkopen. Juist rond de kerstdagen doneren ‘wij’ Nederlanders sneller geld aan een goed doel. Daarnaast zou er te veel aan de strijkstok van non-gouvernementele organisaties als het Rode Kruis blijven hangen, vindt de JOVD.

 

VLAARDINGEN- De haringstad  krijgt haar eigen Glazen Huis op 11 en 12 december. Het tweedaagse event bestaat uit een 24 uur durende TV uitzending en een gezellige kerstmarkt, met veel live muziek en lekker eten. De organisatoren van het Glazen Huis Vlaardingen willen zo veel mogelijk geld inzamelen voor Serious Request van 3FM.

In de weken voordat Serious Request plaats vindt wordt in heel Nederland al hard actie gevoerd om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Dit jaar heeft Serious Request als doel om geld in te zamelen voor de ontwikkeling van jongeren in oorlog- en conflictgebieden. Jeffrey Sas (18, student Audiovisuele Productie) en Wouter van der Zeijden (36, Eindredacteur Xperience TV) namen het initiatief om met een groep jongeren het Glazen Huis in Vlaardingen te organiseren.

Het evenement wordt op 11 en 12 december georganiseerd aan de Zwanensingel 1 in Vlaardingen. Prominent op het terrein is een groot Glazen Huis waar de presentatoren 24 uur worden opgesloten. Terwijl er op het hoofdpodium twee dagen lang optredens zijn worden er in en om het Glazen allerlei challenges uitgevoerd om geld op te halen.

De hele uitzending wordt live uitgezonden via www.xptv.nl, waar de jongeren maandelijks Xperience TV uitzenden. Mensen die live aanwezig willen zijn kunnen Het Glazen Huis bezoeken aan de Zwanensingel 1 in Vlaardingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *