WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGEN MAAKT WERK VAN KOOPZONDAGEN

vlaardingen 8VLAARDINGEN- Liefhebbers van shoppen, muziek en gezellig iets eten of drinken noteren nu vast Zondagmiddag Live in hun agenda voor 2016. Nieuwe, talentvolle bands spelen op de koopzondagen vanaf februari tot november in cafés in de binnenstad. Bijzonder is dat de band die die dag speelt, s middags al een voorproefje in de stad geeft, bijvoorbeeld op het Liesveld of Veerplein. Vervolgens verplaatst de band mét publiek zich naar een (eet)café – om daar een gezellige middag winkelen af te sluiten met een hapje of drankje. Met Zondagmiddag Live wil de binnenstad bezoekers aanspreken die houden van winkelen, muziek en aansluitend gezellig ergens iets eten of drinken. Ook biedt Zondagmiddag Live podiumkansen voor talentvolle regionale bands. Door de Vlaardingse horeca is met enthousiasme gereageerd op dit initiatief. De tien benodigde gastlocaties voor Zondagmiddag Live waren snel gevonden. De bands gaan optreden in deze horecazaken: Café Mes, BRLN, Café de Waal, Ourobouros, Bierlokaal Antonius, Café Stam, De Hofnar, D’ Oude Stoep, The Irish Pub en Malle Babbe.

 De concerten zijn gratis toegankelijk voor bezoekers. Aan de deelnemende cafés wordt alleen gevraagd de techniek  voor de bands te organiseren, de bandleden avondeten en iets te drinken aan te bieden en te helpen in de promotie van Zondagmiddag Live via hun eigen Facebookpagina. De cafés levert het meer en andere bezoekers en een hoop gezelligheid. Ook zal De Kroepoekfabriek zich inzetten voor nieuw publiek, dat door de live muziek misschien wel voor het eerst in de gastcafés komt. De Kroepoekfabriek en Binnenstad Vlaardingen gaan voorzien in persberichten, posters en teksten die de ondernemers kunnen gebruiken om Zondagmiddag Live te promoten.

Poppodium De Kroepoekfabriek heeft partners gezocht én gevonden om Zondagmiddag Live te financieren: Knaap Horeca, de Vlaardingse Cultuurstichting, Gemeente Vlaardingen en De Kroepoekfabriek zelf. De bands die gaan spelen op de koopzondagen zijn veelal jong talent met eigen werk, met een repertoire van ongeveer 45-60 minuten. Tim van Dorp, de programmeur van De Kroepoekfabriek, kiest in samenspraak met de gastcafés een geschikte band.

De bands zullen spelen op de volgende koopzondagen: 7 februari, 6 maart, 3 april, 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september, 2 oktober en 6 november 2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *