WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘VLAARDINGEN MOET AZC-PLANNEN NU STAKEN’

VLAARDINGEN- Wanneer het aan de fractie van ONS.Vlaardingen ligt staakt de gemeente elk voornemen om nog asielzoeksters op te nemen nu het nieuwe kabinet (PVV, VVD, NSC en BBB) heeft aangekondigd de spreidingwet van tafel te vegen. ONS heeft haar opluchting uitgesproken over de aankondiging in het landelijke hoofdlijnenakkoord dat de omstreden spreidingswet, die voor veel debat zorgde in de gemeenteraad, zal worden ingetrokken. Deze ontwikkeling maakt het volgens de partij mogelijk om de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) in Vlaardingen wettelijk te voorkomen.

Tijdens een recent debat in Vlaardingen werd geen enkele motie aangenomen, en de motie van ONS.Vlaardingen werd door sommige fracties zelfs als onwettelijk bestempeld. De partij ziet nu een kans om de gesprekken en locatieonderzoeken voor het AZC te staken, wat ambtelijke capaciteit zou vrijmaken voor andere gemeentelijke projecten.

Met het intrekken van de spreidingswet rijzen er echter nieuwe vragen over de houding van het college ten aanzien van de asielopvang. ONS.Vlaardingen vraagt zich af of het college de plannen voor het AZC zal doorzetten of dat het zal stoppen naar aanleiding van de veranderde wetgeving.

2 gedachten over “‘VLAARDINGEN MOET AZC-PLANNEN NU STAKEN’

  1. Met een beetje mazzel wordt dat landelijk geregeld. 🤭Ondanks die 3ngnet van een Dick Schoft 🤭Lokale politici moeten zich kapot schamen👎🏻

  2. Don’t worry Ladage, er komen nog veeeeeel meer ,,vluchtelingen” op de uitkeringen en huizen af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *