WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGEN ONTKOMT OP NIPPERTJE AAN 2e ISLAMSCHOOL

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen hoeft niet op te draaien voor de bekostiging van de huisvesting voor twee islamitische basisscholen. Dat wordt duidelijk uit de beantwoording, door het gemeentebestuur, van vragen van ONS.Vlaardingen.

Op 31 mei heeft VVD-minister Dennis Wiersma het besluit genomen dat de Stichting Islamitische College een school mag beginnen in Vlaardingen. Dit besluit is genomen op basis van de nieuwe ‘Wet meer ruimte voor nieuwe scholen’ die op 1 februari in werking is getreden. Tegelijkertijd liep er nog een beroep van de stichting bij de Raad van State inzake de aanvraag die de stichting in 2020 onder de ‘oude’ wetgeving had ingediend bij de gemeenteraad en die op 8 juli 2020 door de raad is afgewezen. De stichting had tegen dit besluit administratief beroep aangetekend bij de minister, die dit beroep op 25 januari 2021 ongegrond heeft verklaard. Tegen dit besluit is de stichting in beroep gegaan bij de Raad van State, die in een uitspraak van 13 juli 2022 dit beroep ongegrond heeft verklaard.

Als de Raad van State het beroep gegrond had verklaard, zou de stichting op grond van het overgangsrecht, een (tweede) school kunnen stichten. Er zou dan namelijk aanspraak bestaan op bekostiging van een school onder de ‘oude’ wet en een school onder de ‘nieuwe’ wet.

Eén gedachte over “VLAARDINGEN ONTKOMT OP NIPPERTJE AAN 2e ISLAMSCHOOL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *