WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGEN PLANT NIEUWE BASISSCHOOL IN RIVIERZONE

VLAARDINGEN- Het stadsbestuur van Vlaardingen heeft plannen onthuld voor een nieuwe basisschool in de Rivierzone, een gebied waar een levendige stadswijk moet verrijzen met ongeveer 3.000 nieuwe woningen. De school is een reactie op de laatste leerlingprognose, die aangeeft dat er tussen de 350 en 400 kinderen in de wijk zullen komen te wonen.

De nieuwe wijk, die wordt omschreven als ‘stoer’, zal niet alleen nieuwe woningen bieden, maar ook een plek voor jonge bewoners om te leren en zich te ontwikkelen. De geplande basisschool zal naar verwachting voorzien worden van een kinderopvang, waarmee het geheel een centrale rol zal spelen in de buurt.

Om de bouw van de school mogelijk te maken, is de aankoop van grond in het gebied noodzakelijk. Dit vereist een investering van de gemeente. Het stadsbestuur wijst op het belang van onderwijsfaciliteiten voor de ontwikkeling van kinderen en de algehele aantrekkelijkheid van de Rivierzone als woonplaats.

Met de ontwikkeling van de Rivierzone hoopt Vlaardingen een impuls te geven aan het lokale woningaanbod en tegelijkertijd een kindvriendelijke omgeving te creëren. De plannen voor de nieuwe basisschool zijn een belangrijke stap in de realisatie van deze visie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *