WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGEN SLUIT PAND OP BASIS OPIUMWET

VLAARDINGEN- De burgemeester heeft gistermiddag een pand aan de Koningin Wilhelminahaven in het gebied Vlaardingen-Rivierzone laten sluiten. Dit gebeurde op basis van de Opiumwet, die de productie, handel en het bezit van drugs verbiedt. Wie zich in het pand bevindt, riskeert een gevangenisstraf van maximaal 3 maanden of een boete van de tweede categorie, die kan oplopen tot 4.350 euro.

De politie meldt dat de sluiting van het pand het resultaat is van een goede samenwerking met de gemeente in de strijd tegen ondermijning. Ondermijning is een vorm van criminaliteit die de samenleving ondergraaft, bijvoorbeeld door het witwassen van geld, het omkopen van ambtenaren of het bedreigen van getuigen.

Ondermijning is een term die gebruikt wordt in verband gebracht met georganiseerde criminaliteit, die gebruikmaakt van legale bedrijven en diensten voor illegale activiteiten. Hierdoor vervagen de normen en neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af. Ondermijning kan ook de rechtstaat bedreigen met het omkopen van ambtenaren of het bedreigen van getuigen.

Als u vermoedt dat er sprake is van ondermijnende activiteiten in uw omgeving, kunt u dit anoniem melden bij Meldmisdaadanoniem via telefoonnummer 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van de app van de Gemeente Vlaardingen, waarmee u een melding kunt doen met uw smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *