WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘VLAARDINGEN, WEIGER EXTRA ASIELZOEKERS OP TE VANGEN’

VLAARDINGEN- Een motie van ONS.Vlaardingen, die pleit tegen de opvang van extra asielzoekers in de gemeente, zal volgende week donderdagavond ter discussie staan in de gemeenteraad. De motie, ingediend door ONS-fractievoorzitter Frans Hoogendijk, benadrukt dat Vlaardingen in het verleden snel te hulp schoot bij verzoeken uit Den Haag om Oekraïners op te vangen, maar dat de stad nu andere prioriteiten stelt.

De motie constateert dat Vlaardingen al kampt met aanzienlijke sociale problematiek en dat de bestaande voorzieningen onder druk staan. Het draagvlak voor de opvang van een nieuwe groep asielzoekers wordt als laag ingeschat, en het vertrouwen in de politiek is niet optimaal. Daarom neemt ONS.Vlaardingen het standpunt in dat er geen extra asielzoekers moeten worden opgevangen in de stad.

Verder stelt de motie voor om asielzoekers die aan Vlaardingen zijn gekoppeld, indien nodig, in andere gemeenten te huisvesten. Ook wordt voorgesteld om de staatssecretaris te informeren over de teleurstelling van de gemeente over de huidige gang van zaken.

De gemeenteraad zal de motie en de implicaties ervan bespreken tijdens de openbare vergadering. De uitkomst van deze beraadslaging kan impact hebben op het asielbeleid van de gemeente.

ONS.Vlaardingen hoopt met deze motie een duidelijk signaal af te geven over de grenzen van de opvangcapaciteit en de noodzaak om de huidige problematiek binnen de gemeente aan te pakken.

3 gedachten over “‘VLAARDINGEN, WEIGER EXTRA ASIELZOEKERS OP TE VANGEN’

  1. Ik denk dat Oekraïners stomweg meer geld opleveren voor de gemeente. Midden Oosten piepeltjes raken trouwens ook een beetje uit de mode. Als je nu mee wilt tellen heb je een labradoedel en een Oekraïner in huis.

  2. Maar die Hoogendijk heeft toch tegen motie van Boers gestemd om de Spreidingswet tegen te houden? Beter halverwege gekeerd dan ten hele gewaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *