WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGEN ZET OPVANG VOORT ONDANKS DRUK OP CAPACITEIT

VLAARDINGEN- Het Vlaardingse college van burgemeester en wethouders blijft zich inspannen voor de huisvesting van asielzoekers, ondanks de beperkte ambtelijke capaciteit en de druk op sociale voorzieningen. Dit blijkt uit de beantwoording van vragen van ONS.Vlaardingen.

Op 16 mei 2024 bereikten de fracties van PVV, VVD, NSC en BBB in de Tweede Kamer een hoofdlijnenakkoord om te komen tot een tijdelijke Asielcrisiswet. Deze wet moet de acute asielinstroom bestrijden, onder andere door intrekking van de Spreidingswet. Het Vlaardingse college volgt deze ontwikkelingen nauwlettend en zal de gemeenteraad informeren zodra er meer duidelijkheid is. Tot die tijd blijft de huidige aanpak van kracht.

Momenteel vangt Vlaardingen al meer dan 1000 Oekraïners op, wat de opvangcapaciteit zwaar belast. Het college vindt dat de gemeente daarmee al een aanzienlijke bijdrage levert aan de opvang in de regio en Nederland. Saillant detail: het college, en een zeer ruime raadsmeerderheid, spreken over ‘het Oekraïne dorp’ of zelf ‘een gewone woonwijk’ waarmee een Azc wordt ontkend, terwijl het demissionair kabinet via de spreidingswet elke gemeente een Azc wenst op te dringen waar men nog geen Azc heeft.

2 gedachten over “VLAARDINGEN ZET OPVANG VOORT ONDANKS DRUK OP CAPACITEIT

  1. Toch schandalig de betalende Vlaardinger komt als laatste aan de beurt voor een woning? Hoe kan de gemeente dit verkopen naar de inwoners? Voor Oekraïners en asielzoekers worden woningen geregeld en de betalende Vlaardinger mag wachten en hun kinderen ook vele jaren? Te gek voor woorden dit.

    1. Aan asieltuig verdient de gemeente meer geld Reinier, dat is belangrijker dan de werkende Vlaardinger. Gelukkig is de betalende en dus werkende Vlaardinger in staat om een huis te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *