WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘VLAARDINGS VERZET TEGEN HOGER TARIEF (36%) OV IN SPITS’

VLAARDINGEN- Een mogelijke tariefsverhoging in de spits van 36% voor het openbaar vervoer is ronduit schandalig, vindt de fractie Boers in Vlaardingen. De partij wil dat het stadsbestuur daarom alle mogelijke middelen inzet om een spitstarief en een mogelijke verhoging tegen te gaan en dit ten minste kenbaar te maken in een brief aan de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De fB is wel een voorstander van een lager tarief in de daluren.

De MRDH, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer, kwam vorig jaar op de proppen met het plan om in de spits een hoger openbaarvervoertarief te rekenen. Voor het reizen in de daluren zou juist een lager tarief moeten gelden. Dat zou moeten zorgen voor een betere spreiding van reizigers. Door de enorme toename van het aantal reizigers zitten steeds meer bussen, metro’s en trams in de spits stampvol. Bovendien kunnen met een hoger tarief in de spits de lagere inkomsten in de daluren worden opgevangen.
Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk, Lansingerland, Schiedam en Brielle hebben aangegeven tegen deze maatregel te zijn. Vlaardingen is stil.

De Metropoolregio besluit op 8 juli over het al dan niet verhogen van de tarieven in de spits en een verlaging in de daluren. 

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *