WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGSE KINDEROPVANG IN SCHIEDAMSE HANDEN

SCHIEDAM- De Schiedamse Kinderopvang Mundo neemt per 15 augustus ’t Grote Rijk in Vlaardingen over. Onder de Vlaardingse organisatie vallen een kinderdagverblijf (’t Kleine Rijk), twee locaties voor buitenschoolse opvang in Vlaardingen en één in Rotterdam-Crooswijk.

DSC00052Monique Dongelmans, directeur-bestuurder van Kinderopvang Mundo werd begin 2014 benaderd door de eigenaren van de kleinschalige opvangorganisatie ’t Grote Rijk. In Mundo zagen de eigenaren een betrouwbare partij met een visie en werkwijze die het verschil kan gaan betekenen in de Vlaardingse kinderopvang.

Vorige week zijn de ouders en medewerkers uitgebreid geïnformeerd over de overname. Dat alle pedagogische medewerkers van de vestigingen straks ook mogen blijven op hun vaste groep, maakte ouders en kinderen gelukkig. Met ouders en de scholen wordt overlegd welke veranderingen er wel worden doorgevoerd. Mundo zal in ieder geval de naamgeving en inrichting van de locaties onder de loep nemen, een ontbijt invoeren voor kinderen en ouders en tussen de middag een warme maaltijd aanbieden op het kinderdagverblijf. De locaties zullen ook groener en duurzamer worden en iedere dag met de kinderen buiten spelen. Mundo’s Activiteitenteam gaat de Vlaardingse locaties wekelijks bezoeken om bijzondere activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, natuur, sport en spel te ondernemen. Denk hierbij aan peuterdans, circusschool, boks- en surfles, totempalen maken en ravotten op Tiengemeten. Voor de allerkleinsten is er ook een speciaal activiteitenprogramma.