WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGSE VERHUURDER GAAT VOOR COMPENSATIE BLOKVERWARMING

VLAARDINGEN- De Vlaardingse woningcorporatie Waterweg Wonen gaat voor gebouwen met blokverwarming compensatie aanvragen voor de hoge energieprijzen. Naar eigen zeggen vraagt Waterweg Wonen dit aan bij de Belastingdienst en houden zij er nu al rekening mee in de huurprijs. Het bedrag dat de verhuurder van het Rijk krijgt haalt men van de energiekosten af die zij betalen. Het bedrag dat overblijft rekent Waterweg Wonen af in de afrekening servicekosten 2023 op de normale wijze.

Huishoudens met een blokaansluiting kunnen sinds vorige maand compensatie aanvragen voor de hoge energieprijzen. Dit gaat om bijvoorbeeld woningen in flatgebouwen, appartementen met gedeelde energiemeters en studentenwoningen. Deze huishoudens konden geen aanspraak maken op steun uit het Tijdelijk Noodfonds Energie en hadden geen profijt van het ‘gewone’ prijsplafond.

De regeling voor huishoudens met blokverwarming had half februari al moeten ingaan, maar liet een stuk langer op zich wachten. Ongeveer 700.000 huishoudens in Nederland hebben blokverwarming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *