WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VOLDOENDES SOCIALE WIJKTEAMS WATERWEG

SCHIEDAM- De cliënten van de sociale wijkteams in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis beoordelen de hulpverlening met dikke voldoendes.

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor allerlei taken op het gebied van participatie, welzijn en (jeugd)zorg. Een goede kans om zorg, hulp en ondersteuning anders, dichterbij, samen met bewoners enWOT’s, te organiseren. Schiedammers weten zelf vaak het beste wat goed is voor henzelf of hun gezin. En komen zij er niet uit, dan zoeken ze informatie, advies of hulp bij bijvoorbeeld buren, de kerk, de (sport)vereniging, maar soms is er meer, of iets anders, nodig. Dan kunnen zij naar hun WOT voor informatie, advies en ondersteuning op het gebied van zorg, welzijn, wonen, opvoeden en inkomen.Een WOT werkt in de wijk samen met vrijwilligers, (sport)verenigingen, kerken, moskeeën, huisartsen, maatschappelijke opvang en aanbieders van zorg.
Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor allerlei taken op het gebied van participatie, welzijn en (jeugd)zorg. Een goede kans om zorg, hulp en ondersteuning anders, dichterbij, samen met bewoners enWOT’s, te organiseren.
Schiedammers weten zelf vaak het beste wat goed is voor henzelf of hun gezin. En komen zij er niet uit, dan zoeken ze informatie, advies of hulp bij bijvoorbeeld buren, de kerk, de (sport)vereniging, maar soms is er meer, of iets anders, nodig. Dan kunnen zij naar hun WOT voor informatie, advies en ondersteuning op het gebied van zorg, welzijn, wonen, opvoeden en inkomen.Een WOT werkt in de wijk samen met vrijwilligers, (sport)verenigingen, kerken, moskeeën, huisartsen, maatschappelijke opvang en aanbieders van zorg.

De  WijkOndersteuningsTeam (WOT) in Schiedam krijgen  gemiddeld een 7,5 en de WOT-medewerkers zelfs met een 7,9. Dat blijkt uit onderzoek naar de ervaringen van Schiedammers met hun WOT. Ze hebben vertrouwen in de medewerkers omdat ze onder andere over voldoende kennis en kunde beschikken, interesse en betrokkenheid tonen en voldoende tijd voor hen nemen.

Vlaardingers die vorig jaar contact hadden met de sociale wijkteams geven deze ondersteuningsteams gemiddeld een 7. De cliënten van de sociale wijkteams zijn het meest tevreden over de medewerkers. Op dit punt scoren de sociale wijkteams in Vlaardingen gemiddeld een 7,6.

Maassluizers die vorig jaar in contact kwamen met de wijkteams van VraagRaak beoordelen de organisatie gemiddeld met 7,5. De medewerkers krijgen met een 8 de hoogste waardering

De schriftelijke enquête bestond uit zes thema’s met in totaal zestien stellingen. Per thema is een gemiddelde score berekend. Een onafhankelijk bureau heeft de enquête eind 2015 onder alle cliënten van dehulpverlening. De WOT’s gebruiken de onderzoeksresultaten om hun dienstverlening verder vorm te geven. Eind dit jaar wordt het onderzoek herhaald.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *