WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VOLGENDE STAP SLOOP EN NIEUWBOUW TUINDORP SCHIEDAM-KETHEL

SCHIEDAM- Het gemeentebestuur van Schiedam heeft besloten tot het aangaan van de koopovereenkomst voor de grond aan de Iepenlaan 45 in Tuindorp met 2D Vastgoed. Tegelijk is besloten tot het opleggen van geheimhouding op de overeenkomst voor een jaar, na levering van de grond en het bijbehorend pand van de voormalige Martinusschool. De geheimhouding op de stukken wordt opgelegd ter bescherming van de economische en financiële belangen van de gemeente.

Renovatie van het schoolgebouw is in 2021 als ‘allerminst realistisch’ van de hand gewezen door het gemeentebestuur, na het aanbieden van een petitie (ondertekend door 537 mensen) voor behoud van het pand aan de Iepenlaan. De gemeente had op dat moment al besloten tot sloop en nieuwbouw.

De ontwikkelaars 2D Vastgoed en De Langen & Van den Berg willen 18 woningen bouwen die aansluit op de sfeer en structuur van Tuindorp, zo luidt nog altijd de belofte.

4 gedachten over “VOLGENDE STAP SLOOP EN NIEUWBOUW TUINDORP SCHIEDAM-KETHEL

    1. Ik las zojuist dat de kunstenaar die voorlopig was ingetrokken in de leegstaande school ongeneeslijk ziek is.

  1. Er is veel geklaagd over de plannen maar volgens mij zien die nieuwe huizen er prima uit. Ik zou d’r wel in willen.

  2. Gauw slopen dat gedrocht en er wat mooiers voor in de plaats zetten. De wijk upgraden heet dat. Jammere voor de tokkies die de wijk graag oud en vervallen uitstraling willen laten houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *