WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘VOORTVLUCHTIGE ZWIJNDRECHT KRIJGT HULP’

ZWIJNDRECHT- Minh Nghia Vuong – de verdachte van het schietincident op 21 januari in Zwijndrecht – is nog steeds voortvluchtig. In het tv-programma Opsporing Verzocht vraagt de politie vanavond mensen die iets weten over Vuongs verblijfplaats, zich te melden. In deze zaak ligt een beloning van 30.000 euro klaar voor de gouden tip.

Bij het schietincident bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht werden twee vrouwen neergeschoten. Het ging om Vuongs ex-partner en haar moeder. De moeder overleed; de ex-partner ligt nog altijd zwaargewond in het ziekenhuis. Het is mogelijk dat de voortvluchtige schutter hulp heeft gekregen en nog steeds krijgt, om uit handen van de politie te blijven. We hopen dat deze helpers daar opnieuw over na gaan denken als ze in Opsporing Verzocht het verhaal horen van de dochter en zus van de slachtoffers.

Vuongs bijnaam is Lucky. De man heeft een Vietnamese achtergrond, is ongeveer 1.70 meter lang, spreekt goed Nederlands en heeft een litteken onder zijn linker wenkbrauw.
Het kan zijn dat hij de afgelopen maand zijn uiterlijk heeft veranderd of dat hij zich vermomt. Bekend is dat hij regelmatig een bril draagt.

Denkt u de verdachte ergens te zien, benader hem dan niet zelf. De man is vuurwapengevaarlijk en onvoorspelbaar. Bel in dat geval direct de politie; dat kan via 112.

Er moeten mensen zijn die meer kunnen vertellen over waar Vuong is. Als iemand weet waar hij verblijft, kan hij of zij vertrouwelijk contact opnemen via het Team Nationale Inlichtingen (TNI) op 088 661 77 34. Uw gegevens komen via het TNI nooit bij de verdachte of zijn advocaat terecht, terwijl u als tipgever wel aanspraak kunt maken op de beloning van 30.000 euro. Delen kan ook via 0800-6070 en of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Eén gedachte over “‘VOORTVLUCHTIGE ZWIJNDRECHT KRIJGT HULP’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *