WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VRAAG OM DUIDELIJKHEID LEEGSTAND BINNENSTAD SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er moet veel meer gebeuren in de strijd tegen de leegstand van winkelpanden in de Schiedamse binnenstad. Daarover zijn oppositiepartij Gemeente Belangen Schiedam (GBS) en coalitiepartij VVD duidelijk, in hun reacties op de plannen van het gemeentebestuur.

Het verbaast GBS dat het stadsbestuur streeft naar een invulling van leegstaande panden met 5%. De partij rekent voor dat op de Hoogstraat circa 50% leeg staat, wat neer komt op vijftig tot zestig lege winkels. Met de getoonde ambitie betekent dit hooguit drie gevulde winkelplinten, stelt GBS.

De VVD wil precies weten hoe hoog de daadwerkelijke leegstand is op de Hoogstraat. De liberalen stellen daarnaast vast dat het nieuwste plan van het stadsbestuur erg is gefocust op de Hoogstraat als het om winkelen gaat, terwijl de ontwikkelingsvisie meer is gericht op de gehele binnenstad. Hoe krijgt het winkelen in en rondom de Passage, de Broersvest en het Broersveld de komende jaren aandacht?

Dinsdagavond spreek de raadscommissie over de plannen. De twee partijen rekenen voor die tijd al op voldoende antwoorden van het stadsbestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *