WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VRAGEN OVER SITUATIE VEER MAASSLUIS-ROZENBURG

MAASSLUIS- De fractie van Leefbaar Maessluys wil van het stadsbestuur onder meer weten welke inspanningen de wethouder (inmiddels) samen met de Provincie Zuid-Holland heeft geleverd om vervangend vervoer te organiseren nu het faillissement is aangevraagd door de exploitant van het veer Maassluis-Rozenburg.

Veerpont ‘De Otter’, de voet-en-fietspont tussen Rozenburg en Maassluis, is donderdagmiddag om mei 15.00 uit de vaart gehaald. Volgens de website van exploitant Blue Amigo vanwege een technisch defect. Blue Amigo heeft middels een persbericht echter laten weten dat de uitvoerders van de dienst, AquaSwets Veren BV en AquaSwets VMR BV (vallend onder merknaam Blue Amigo), faillissement hebben aangevraagd en dat daarom de veerdienst uit de vaart is gehaald.

Damen is inmiddels door de Provincie gepresenteerd als nieuwe exploitant voor de veerverbinding Maassluis-Rozenburg. Binnenkort wordt de waterbus Aqua Runner (of een vergelijkbaar fiets-voetveer) ingezet. Dit fiets/voetveer, met een capaciteit van 130 passagiers, kan meerdere malen per uur worden ingezet aan beide zijden. Hierdoor kunnen er meer fietsers en voetgangers worden vervoerd dan met het huidige fiets/voetveer de Otter. De verwachting is dat Damen deze nooddienst op korte termijn kan starten.

Eén gedachte over “VRAGEN OVER SITUATIE VEER MAASSLUIS-ROZENBURG

  1. De provincie gaat over het veer. Die zouden eens naar de SP kunnen luisteren en het veer in overheidshanden. Kost waarschijnlijk ook een stuk minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *