WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VREUGDEVUUR VLAARDINGEN: VERVOLGING EN ZWAARDERE STRAFFEN

VLAARDINGEN- Het ontsteken van een vreugdevuur wordt hard aangepakt in Vlaardingen. Nog voor de komende jaarwisseling wil de burgemeester de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op dit punt aanpassen, zodat een overtreder van het verbod strafrechtelijk kan worden vervolgd en zwaarder kan worden gestraft met ten hoogste 3 maanden cel. Het Vlaardingse stadsbestuur komt met een wijziging van de APV.

Tijdens de jaarwisseling zou vaak sprake zijn van veel overlast die wordt toegeschreven aan het verbranden van kerstbomen, autobanden en pallets.

Ook komende jaarwisseling wordt geen vreugdevuur toegestaan op het parkeerterrein aan de Broekweg in Vlaardingen. Een aanvraag om een ontheffing is afgewezen door de burgemeester.

Op 10 oktober ontving de gemeente een aanvraag van twee organisatoren voor een vreugdevuur in de Marktbuurt. In de collegevergadering van 23 september 2019 is het standpunt ingenomen dat geen ontheffing meer wordt verleend voor het organiseren van een vreugdevuur. Dit standpunt is ongewijzigd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “VREUGDEVUUR VLAARDINGEN: VERVOLGING EN ZWAARDERE STRAFFEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *