WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VROUW (24) DRONKEN ACHTER STUUR MAASSLUIS

MAASSLUIS- Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat de 24-jarige D.A. S. uit Maassluis voor de politierechter verschijnt op verdenking van rijden onder invloed. De beschuldiging luidt dat zij op 15 juli een personenauto heeft bestuurd na het nuttigen van zoveel alcohol, dat het alcoholgehalte in haar adem 640 microgram per liter uitgeademde lucht bedroeg. Dit is aanzienlijk hoger dan de wettelijke limiet, vooral omdat zij nog geen vijf jaar in het bezit was van een rijbewijs, wat haar een beginnend bestuurder maakt.

Volgens artikel 8 lid 3 ahf/sub a onder 2° van de Wegenverkeerswet 1994, is het voor beginnende bestuurders verboden om een motorrijtuig te besturen na het gebruik van alcoholhoudende drank, waarbij het alcoholgehalte in de adem hoger is dan 88 microgram per liter uitgeademde lucht. Aangezien het gemeten alcoholgehalte van D.A. S. ruim boven deze grens ligt, kan zij worden beschouwd als iemand die het voertuig heeft bestuurd terwijl zij niet in staat moet worden geacht tot behoorlijk besturen.

De straf die hierop volgt kan variëren van een geldboete tot ontzegging van de rijbevoegdheid. Specifiek voor beginnende bestuurders, zoals in artikel 8 lid 3 ahf/sub a onder 3° vermeld, kan de straf zelfs nog strenger zijn vanwege de lagere toegestane alcoholgrens voor deze groep. De exacte strafmaat wordt bepaald door de rechter en kan afhangen van meerdere factoren, waaronder de ernst van de overtreding en eventuele eerdere verkeersovertredingen.

Eén gedachte over “VROUW (24) DRONKEN ACHTER STUUR MAASSLUIS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *