WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VROUWENPOWER IN GALERIE JABELLE SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Internationale Vrouwendag op 8 maart is een goede gelegenheid om met 8 vrouwelijke exposanten Vrouwenpower in vele facetten tot uitdrukking te brengen om zo alle sterke vrouwen te vieren.

De getoonde werken zijn zeer divers, zowel in uitvoering, vorm, stijl als materiaalkeuze. De deelnemende kunstenaars zijn Henriëtte van Gasteren, Angeles Nieto, Lisa van Noorden, Sarah van der Pols, Belinda Schulze, Brita Seifert, Birgitta Sundström Jansdotter en Karin Vermeer.

De Internaionale Vrouwendag heeft al meer dan een eeuw wortels in bewegingen om tot een rechtvaardiger samenleving te komen, waarin iedereen gelijkwaardig is. We vinden het jammer dat de nadrukkelijke aandacht voor vrouwen nog steeds nodig is. Het geslacht van de kunstenaar hoort bij waardering geen rol te spelen. We blijven opkomen voor “Mensenpower”.

Juist vanwege de nog zo nodige aandacht voor emancipatie willen we de start van de tentoonstelling een bijzonder karakter geven. Op 4 maart beginnen we vanaf 16.00 uur met een bruisende opening onder het genot van kunst, muziek D.J Josine en veel meer. We hebben daarvoor de Drag Queen “Aurora Bella” weten te strikken, een gouden greep in onze ogen. Met welgekozen woorden zal zij op passende wijze ervoor zorgen dat de tentoongestelde werken en de maaksters ervan de volle aandacht krijgen die ze verdienen.

We denken dat niemand weet dat in deze Drag Queen een bekende Schiedammer schuil gaat. Het verraste ons ook, vooral toen er bereidheid bleek om voor het eerst, en niet anoniem in Schiedam op te treden. Om de spanning te verhogen dagen wij belangstellenden uit te voorspellen welke bekende Schiedammer dit is. Onder goede voorspellers zal iets naar keuze uit onze exclusieve Jacques Tange merchandise collectie worden verloot.

Voorspellingen welke bekende Schiedammer onder de huid van “Aurora Bella” schuil gaat moeten uiterlijk op 2 maart bij Galerie Jabelle, Lange Haven 70 in de brievenbus liggen.

Ook als er geen goede voorspellingen zijn zal haar identiteit tijdens de opening worden onthuld. We verwachten dat ook dit voor velen een verrassing zal worden.

Op de 1e verdieping zullen de Power vrouwen van Jacques Tange te zien zijn.

Tentoonstelling Vrouwenpower in Galerie Jabelle – Lange Haven 70 – Schiedam, op 4 maart 2023, vanaf 16.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *